VW Tiguan dostane predĺžený rázvor

Čínsky trh je známy svojimi natiahnutými verziami európskych modelov, ktorým prítomnosť v na Starom kontinente nehrozí. Pridáva sa k nim aj Volkswagen Tiguan.

18.06.2010 11:45
Volkswagen Tiguan Foto:
Volkswagen Tiguan
debata

Stále sa objavujú nové európske modely, ktoré sú špeciálne pre Číňanov nútené absolvovať predĺženie rázvoru. Ku klasikom ako sú BMW radu 5, Mercedes-Benz triedy E a Audi A6 sa pridáva kompaktné SUV Volkswagen Tiguan. Nie je však vo svojej triede priekopníkom. Veď aj u nás sa predáva Nissan Qashqai +2, ktorý má rázvor predĺžený o 14 cm a do dĺžky narástol dokonca o 21 cm.

Tiguan LWB by sa mal v Európe a USA nazývať... Foto: Volkswagen
Volkswagen Tiguan Tiguan LWB by sa mal v Európe a USA nazývať Tiguan Plus. 

Čínskemu Tiguanu stačí prírastok 8 cm medzi nápravami. Pôvodne mal rázvor hodnotu 2,6 metra. Na dĺžku meria Tiguan LWB 4,54 metra a?do Touarega mu ešte stále chýba 26 centimetrov. Okrem procedúry na škripci Tiguan LWB absolvoval aj zákrok na oddelení štylistiky. Premenou prešli svetlomety, mriežka chladiča a nárazník. Tieto modifikácie sa zhodujú s tými, ktoré boli predstavené na autosalóne v Guangzhou v novembri 2009.

Európsky facelift sa od toho čínskeho môže... Foto: Volkswagen
Volkswagen Tiguan Európsky facelift sa od toho čínskeho môže jemne odlišovať.

Na rozdiel od jeho čínskych kolegov, predĺženého Tiguana sa možno dočkáme aj v Európe. Viac napovie premiéra európskeho faceliftu na autosalóne v Ženeve na jar 2011.

debata chyba
Články podľa značiek