Gemballa definitívne končí. Jej majiteľ ostáva nezvestný

Renomovaný nemecký úpravca vozidiel to má za sebou. Uwe Gemballa, majiteľ spoločnosti, je od februára nezvestný. Jeho firma preto definitívne zatvorila brány.

19.05.2010 17:40
Gemballa GTR 650 Foto:
Gemballa GTR 650
debata

Gemballa sa počas tridsiatich rokoch pôsobenia na trhu upravených áut stal pojmom, ktorý sa spájal s kvalitou, šialenými výkonmi a vysokými cenami ním upravovaných áut. Klientela tejto spoločnosti sa skladala z vysoko bonitných zákazníkov, ktorý utrácali za exkluzivitu svojich športových áut takmer nekonečné sumy. Kríza však zobrala spoločnosti zákazníkov a obchody sa začali rúcať. Aby toho nebolo málo, Gemballu dobehli aj dlhy voči nemeckému daňovému úradu.

Podľa oficiálnej verzie odletel Uwe Gembala vo februári do Juhoafrickej republiky, aby zabezpečil pre svoju spoločnosť nových zákazníkov a obnovil tak takmer zastavenú výrobu. Krátko po prílete údajne kontaktoval svoju rodinu, jeho manželka následne previedla z účtu firmy 1 mil. eur na neznámy účet a odvtedy sa po Gemballovi aj peniazoch zľahla zem. Podľa oficiálnych informácií vyhlásili Gemballu za nezvestného a jeho nemeckú spoločnosť vyhlásili úrady za insolventnú.

O osude Gemballu kolujú rôzne dohady, jedným z nich je aj možnosť, že sa jednoducho potreboval stratiť pred daňovým úradom a spomínaných milión eur by mu malo zabezpečiť slušný štart do „nového“ života v Afrike. Podľa polície je možné, že sa stal obeťou zločinu.

debata chyba
Články podľa značiek