Lagunu III a Grand Modus zvolávajú do servisov

Renault pozýva na návštevu servisu majiteľov modelov Laguna III a Grand Modus, kvôli odstráneniu drobných nedostatkov.

18.05.2010 11:35
Renault Laguna 2,0 dCi Dynamique Foto:
Dizajn automobilu je kontroverzný, istú nadčasovosť mu však uprieť nemožno.
debata

Podľa nemeckého Autobildu, problémom, ktorý trápi Lagunu poslednej generácie je uchytenie bezpečnostných pásov. Oceľové lanko, ktoré drží úchyt bezpečnostného pásu musí byť pri servisnom zásahu skrátené o tri centimetre. Dôvodom je riziko jeho poškodenia v prípade, že vodič má sedadlo nastavené v najnižšej polohe. Pri častých prudkých pohyboch, alebo pri ráznom nastupovaní a vystupovaní sa môže lanko natoľko narušiť, že v extrémnom prípade môže pri nehode zlyhať.

Chyba sa týka 155 711 kusov Laguny III po celom svete, ktoré boli vyrobené od začiatku produkcie do 24. augusta 2009. Servisný zákrok, ktorý riziko odstráni trvá 90 minút.

Renault Grand Modus má zasa problémy s ukotvením zadnej posuvnej lavice. Chyba sa môže vyskytovať na exemplároch vyrobených od začiatku produkcie do 26. októbra 2009. Neplechu robí plastový diel, ktorý sa môže zlomiť a znemožní tak správne posúvanie zadnej lavice. Horšie však je, že v extrémnom prípade táto porucha môže spôsobiť nedostatočné ukotvenie zadnej lavice, čo by pri čelnej zrážke mohlo mať fatálne následky.

Skúšaním funkčnosti a preventívnym vystužením mechanizmu strávia mechanici v servise Renault pol hodiny.

debata chyba
Články podľa značiek