Peugeot postavil nový pick-up Hoggar

Pick-up odvodený z hatchbacku Peugeot 207? Znie to ako dobrý nápad, no radovať sa môžu len v Brazílii. Do Európy sa kvôli hrozbe nízkych predajov nedostane.

13.05.2010 08:28
Peugeot Hoggar Foto:
Peugeot Hoggar
debata

Nový Peugeot Hoggar sa síce tvári ako priamy člen rodiny verzií 207, no v skutočnosti s európskou verziou Peugeotu 207 až tak veľa spoločného nemá. Celá predná časť, vrátane prednej nápravy, pochádza z brazílskej verzie modelu 207, ktorá je pre zmenu odvodená zo staršieho Peugeotu 206. Cesty v Južnej Amerike patria k tým horším, preto je zavesenie odolnejšie a s európskymi verziami Peugeotov údajne veľa spoločného nemá.

Zadné svetlá si Hoggar požičal z modelu 1007. Foto: Peugeot
Peugeot Hoggar Zadné svetlá si Hoggar požičal z modelu 1007.

Rovnako zaujímavá je aj zadná časť. Veľká, plastom obložená korba je ako určená na prevoz ťažkých nákladov, s ktorými by si náprava z bežných hatchbackov alebo kombi verzií neporadila. Ako darca zadnej nápravy preto poslúžil odolný Partner. Peugeot si tak môže dovoliť pre Hoggar udávať užitočnú hmotnosť 742 kg. Zadné výklopné dvere korby majú pri vyklopení nosnosť až 300 kg. Objem korby po vrch bočníc je 1151 l.

V kabíne je to typický európsky Peugeot. Foto: Peugeot
Peugeot Hoggar V kabíne je to typický európsky Peugeot.

Na pohon auta budú slúžiť dva benzínové motory. V ponuke budú aj ich verzie upravené na spaľovanie bioetanolu. Menší agregát má objem 1,4 litra a dosahuje výkon 59 kW/80 k (benzín) alebo 60 kW/82 k (bioetanol). Pre náročnejších zákazníkov bude v ponuke motor s objemom 1,6 litra a výkonmi 80 kW/109 k (benzín) a 83 kW/113 k (bioetanol).

Verzia Escapade je určená skôr na voľný čas ako... Foto: Peugeot
Peugeot Hoggar Verzia Escapade je určená skôr na voľný čas ako na tvrdú prácu.

Peugeot plánuje, že v Brazílii Hoggarom pokryje desatinu trhu s pick-upmi. Nad dovozom do Európy výrobca vôbec neuvažuje. Náklady s tým spojené by slabé predaje na európskom kontinente údajne nedokázali pokryť.

debata chyba
Články podľa značiek