Nissan X-TRAIL prešiel ľahkým faceliftom

Nissan predviedol faceliftovaný model X-TRAIL. Dostáva mladistvejší vzhľad a technické novinky.

12.07.2010 13:55
Nissan X-TRAIL Foto:
Nissan X-TRAIL
debata

Súčasná generácia sa objavila v roku 2007 a po troch rokoch sa žiada vrátiť Nissanu X-TRAIL mladosť. V Nissane zvolili overený recept – jemná úprava vzhľadu, drobné zmeny v interiéri a striedma inovácia techniky.

Na prvý pohľad vidno vynovenú masku chladiča, ktorú dopĺňajú upravené svetlomety a nový predný nárazník. Väčšina faceliftov sa dnes už nezaobíde bez LED technológie. Rovnako aj Nissan X-TRAIL dostane nové koncové svetlá zložené z diód.

Nissan X-TRAIL Foto: Nissan
Nissan X-TRAIL Nissan X-TRAIL

V interiéri sa facelift obmedzil na nové stvárnenie ukazovateľov a podobné drobnosti. Palubný počítač odteraz zobrazuje aj okamžitú spotrebu, servisné termíny a ďalšie užitočné informácie.

Nissan X-TRAIL Foto: Nissan
Nissan X-TRAIL Nissan X-TRAIL

Modely s pohonom 4×4 dostanú vylepšený Hill Descent Control s funkciou nastavenia rýchlosti v rozmedzí 4 – 15 km/h. Model X-TRAIL 20GT dostane 6-stupňovú automatickú prevodovku s možnosťou manuálneho radenia a odteraz budú všetky Nissany X-TRAIL vybavené inteligentným kľúčom (okrem modelu 20S). S faceliftom pribudnú do výbavy ďalšie prvky ako napríklad nové odtiene laku, či nové zliatinové disky.

Faceliftovaný Nissan X-TRAIL prichádza v Japonsku do predaja 16. júla 2010. U nás ho môžeme očakávať na jeseň.

debata chyba
Články podľa značiek