Dacia Logan prišla o strechu

V Rumunsku vznikla jedinečná Dacia Logan, ktorá bude pútať pozornosť všade, kde sa objaví. Pravý rumunský kabriolet.

12.10.2010 08:19
Dacia Logan kabriolet Foto:
Dacia Logan kabriolet
debata

Ako asi by vyzeral najlacnejší štvorsedadlový kabriolet na trhu? Ak by sa rumunská automobilka odhodlala oskalpovať Logana, pravdepodobne by svojou cenou porazil aj momentálne najlacnejší kabriolet pre štyroch – Fiat 500C.

Rumunská tuningová firma Auto K9 si dala tú námahu a miesto virtuálneho tuningu urobila z Dacie Logan reálny kabriolet. Označenie kabriolet však nie je celkom vyhovujúce, keďže sa zvyčajne používa pre automobily so skladacou strechou. Logan od Auto K9 nemá žiadnu strechu. Je to jednoúčelový showcar.

Absencia vysokej stavby strechy Loganu prospela. Foto: Auto K9
Dacia Logan kabriolet Absencia vysokej stavby strechy Loganu prospela.

Okrem strechy išli do šrotu aj zadné dvere. Pre pohodlné nastupovanie na zadné sedadlá však rumunskí majstri predĺžili tie predné, ako to býva pri dvojdverových a trojdverových automobiloch zvykom.

Biela koža kam oko dovidí. Foto: Auto K9
Dacia Logan kabriolet Biela koža kam oko dovidí.

Po transformácii z nudného sedanu na atraktívne „hore bez“ nasledoval jemný tuning exteriéru, ktorý zahŕňa nové nárazníky, vytiahnuté blatníky a prahy a nové dvojfarebné kolesá. V interiéri sa vybúril najmä čalúnnik. Kam sa pozriete, uvidíte bielu kožu. Sériové predné sedačky vystriedali športové s lepším bočným vedením.

Dacia Logan bez strechy zostane určite unikátom, keďže rumunská automobilka sa kabriolety zatiaľ vyrábať nechystá. Ale čo nie je, môže byť. Veď kto by pred pár rokmi hádal, že Dacia bude vyrábať SUV s pohonom 4×4?

debata chyba
Články podľa značiek