Audi Cam nafilmuje opravu vášho auta

Audi Cam je šikovné zriadenie, pomocou ktorého budú zákazníci v servisoch na notebooku sledovať opravu svojho auta v priamom prenose.

07.07.2010 10:22
Audi Cam Foto:
Audi Cam
debata

Zdá sa, že Audi vie, v čom spočíva úbytok zákazníkov v značkových servisoch. Okrem ceny je to aj klesajúca dôvera a nepríjemný pocit z toho, že nevidíte, čo sa s vaším autom práve deje.

Nedôveru v prácu niektorých servisov výrazne posilňujú rôzne aféry a negatívne skúsenosti niektorých zákazníkov. Často sa medzi vodičmi hovorí o tom, ako niektorí mechanici nemenia celú olejovú náplň, ale len jej časť, drahé a kvalitné náhradné dielce pri opravách menia za lacnú druhovýrobu, alebo dokonca počas opráv vymenia dobrú súčiastku za horšiu bez toho, aby o tom zákazník vedel. Práve takýto špekulanti kazia dobré meno servisom, ktoré sa chcú živiť poctivo, no z bezpečnostných dôvodov nemôžu pustiť zákazníka k oprave.

Počas opravy môžete s mechanikom cez mikrofón... Foto: Audi
Audi Cam Počas opravy môžete s mechanikom cez mikrofón debatovať.

S elegantným riešením tohto problému prichádza Audi. Mechanik si pri oprave vášho auta nasadí na hlavu kameru, ktorej obraz môžete sledovať na notebooku v čakárni servisu. Pomocou slúchadiel a mikrofónu s vami technik pri oprave dokonca komunikuje a spolu môžete v reálnom čase konzultovať problémy, na ktoré pri oprave nečakane narazí. Vy zároveň vidíte, za čo platíte. Audi tvrdí, že súprava by nemala mechanika pri práci nijakým spôsobom obmedzovať a zavadzať mu.

Jednoduchý a dovolím si povedať mimoriadne účinný nástroj, ako pritiahnuť zákazníkov späť do značkových servisov. Audi tvrdí, že systém Audi Cam chce postupne zaviesť do všetkých európskych značkových servisov.

debata chyba
Články podľa značiek