Chrysler PT Cruiser umiera. Tentokrát naozaj

Chrysler začiatkom roka 2009 avizoval, že čoskoro ukončí výrobu modelu PT Crusier. V polovici roka sa rozhodol predĺžiť jeho život. Teraz PT Cruiser končí definitívne.

02.07.2010 02:02
Chrysler PT Cruiser Foto:
Chrysler PT Cruiser
debata

Chrysler PT Cruiser sa objavil v roku 2000. Odvážne tvarovaný hatchback naskočil na vlnu módneho retrostylingu a uchytil sa veľmi dobre. Do sériovej výroby si priniesol prekvapujúco mnoho prvkov z konceptu Plymouth Pronto Cruiser z roku 1997. Zákazníkom sa retro vzhľad nového auta zapáčil.

Po celej dekáde účinkovania sa PT Cruiser porúča. Hrebienok mu pristrihla kríza, ale aj zastaraná technika a útlm ošiaľu okolo „oldschoolovo“ vyzerajúcich produktov. Dnes sa nosí high-tech a individualizmus. Posledný PT Cruiser by mal zísť z výrobnej linky závodu v Mexiku 9. júla.

Za desať rokov sa predalo celkovo 1,3 milióna kusov PT Cruisera. V roku 2010 zatiaľ iba asi 5500. Zákazníci jasne dávajú najavo, že je čas odísť do dôchodku. PT Cruiser bol posledným žijúcim dizajnom značky Plymouth a s ním zmĺkne aj posledný odkaz tejto zaniknutej spoločnosti.

debata chyba
Články podľa značiek