Škoda Fabia a Octavia RS+ znamená viac športového ducha

Na tuningovom zraze pri jazere Wörthersee poteší koncern Volkswagen svojich priaznivcov špeciálnymi modelmi. Nebude chýbať ani dcérska Škoda.

10.05.2010 10:10
Škoda Fabia RS+ Foto:
Škoda Fabia RS+
debata

Popri špeciálnych Golfoch GTI sa zaskvie aj Audi A1 v siedmych vyhotoveniach vrátane policajného vozidla, A1 v štýle legendárneho Quattra, ale aj A1 vo farbách FC Bayern Mníchov. Škodovka sa nenechala zahanbiť a privezie dva koncepty RS+ podľa jedného receptu. Základnou surovinou bude nová Škoda Fabia RS a Octavia RS.

Pri kreslení Fabie RS+ sa Škoda nechala inšpirovať pretekárskou Fabiou S2000. RS+ dostane aerodynamický balíček, ktorý pozostáva z predného spojlera, prahov dverí a difúzora. Na kapote pribudli vetracie otvory. Výraznými prvkami dizajnu sú zliatinové kolesá nešpecifikovaného rozmeru v zelenom laku a strecha rovnakej farby. Toto lakovanie má pripomínať úspechy značky Škoda na rely.

Podľa prvých náhľadov to vyzerá tak, že RS+ dostane aj nové svetlá s tmavým pozadím. Vo vnútri môžeme očakávať športové sedadlá a nové materiály. Pod kapotou pravdepodobne zostane motor 1.4 TSI a dvojspojková prevodovka DSG. Nepadlo žiadne slovo ani o navýšení výkonu 180-koňového motora.

Octavia RS+ má rovnaké... Foto: Škoda
Škoda Octavia RS+ Octavia RS+ má rovnaké "dekorácie" ako Fabia RS+.

Octavia RS+ sa vydala po rovnakej línii, akurát chýba zelená strecha. Na Veku kufra pribudlo decentné krídlo. Octavia RS+ stojí na rovnakých diskoch ako Fabia RS+ a nechýba ani aerokit, tmavé svetlá a upravený interiér. Rovnako ako pri Fabii RS+ nevieme, či sa pod nôž dostalo aj pohonné ústrojenstvo.

Okrem Fabie a Octavie RS+ sa pri Wörthersee ukážu aj pretekárske Fabie Super 2000 jazdcov Mattiasa Kahleho a Raimunda Baumschlagera. Stretnutie Wörtherseetreffen potrvá od 12.5. do 15.5.2010.

debata chyba
Články podľa značiek