Do Audi TDI už benzín nenatankujete

Audi začalo riešiť rastúci počet omylov na čerpacích staniciach. Do nádrže naftových modelov už benzínovú pištoľ nestrčíte.

14.07.2010 09:31
Audi Foto:
Audi
debata

Systémy na zabránenie natankovania nesprávneho paliva už niekoľko výrobcov na svoje autá montuje. Známy je tým najmä Ford, niečo podobné však má už aj BMW. Teraz s tým prichádza Audi. Stále viac jeho zákazníkov totiž tankuje do svojich áut namiesto nafty benzín. Ak predtým nebola nádrž úplne prázdna, na naftu nebezpečne zriedenú benzínom dokážu moderné motory prejsť niekoľko kilometrov. Až potom kapituluje celý vstrekovací systém. Vzniknuté škody sú obrovské.

Benzínová pištoľ je tenšia ako naftová, preto nie je problém do nechráneného hrdla naftovej nádrže benzín natankovať. Vo vstupnom hrdle nádrže je niekoľko kontaktných bodov, ktoré postupne otvárajú niekoľko záklopiek len v prípade, že dnu vniká pištoľ správneho priemeru. Ak teda do nádrže pcháte benzínovú pištoľ, nádrž sa úplne neotvorí a nedovolí vám natankovať. Dolievanie paliva z kanistra Audi pravdepodobne vyrieši rovnako ako Ford, teda špeciálnym nalievacím lievikom, ktorý je súčasťou príslušenstva auta.

debata chyba
Články podľa značiek